عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 626
نویسنده : کوروش

نقشه ساختمان کاخ پرسپولیس در سال دوم و به روایتی در سال سوم پادشاهی داریوش طرح شد.اسامی تمام معمارانی را که در ساخت پرسپولیس مشارکت داشتند نمیدانیم ولی برخی از آنها طبق اسناد ازین قرارند: آرتی مان ، فیلی وادس، تالبون، ترادوس، هپل. کاخ پرسپولیس در یک منطقه کوهستانی به وسعت 13هکتار و به ارتفاع 20متر نسبت به جلگه ساخته شد و جلگه ای وسیع را که مقابل آن است امروز مرودشت می خوانند.
منظور داریوش از ساخت کاخ پرسپولیس این بود که با بنای آن کاخ یک موزه بین المللی از مجموعه صنایع و هنر امپراتوری ایران و ملتهایی که خارج از امپراتوری هستند تشکیل دهد و در ضمن در برخی از ایام در آن جا شکوه دولت و ارتش به نظر ملل ایران برسد.
طبق پانزده هزار کتیبه به دست آمده از کاخ پرسپولیس ، امروزه می دانیم که 25000کارگر دارای تخصص به طور مستمر در پرسپولیس کار می کردند و همه آن کارگرانی که غیر ایرانی بودند با خانواده در شهر کارگران در جلگه مرودشت زندگی می کردند. در نیمه روز تابستان کار به مدت 4ساعت تعطیل می شد در عوض صبح ها زود شروع به کار می کردند. در تابستان ساعت کار 10ساعت و در زمستان 8ساعت بود. مزد استاد کاران صنعتگر و هنرمند هر 5روز یک داریک (سکه طلای داریوش) بود که مزدی بسیار بالا بود.
مصالح کاخ پرسپولیس همه از نوع درجه اول بود و حتی ساروج به کار نمیرفت مگر ساروج پخته (سیمان) و هم چنین 20نوع سنگ مرمر و 10نوع چوب گران بها از اطراف ایران و دنیا آوردند و برای سقف تالارها از چوب درختهای سدر لبنان استفاده کردند. و برای نرده پلکانها و بالکنها از چوب فوفل یا آبنوس استفاده می شد.
طبق کتیبه های بدست آمده داریوش ضمن بستن قرارداد با استاد کاران آنان را موظف میکرد شاگردانی پرورش دهند چون میدانست ساخت این کاخ با شکوه سالیان دراز طول میکشد و اگر استاد کاری فوت کرد کار تعطیل نشود.
کامرون با توجه به کتیبه های بدست آمده در تخت جمشید می گوید: به هر استاد کار و کارگر در هرروز یک سنگ گوشت (250گرم) ، نیم سنگ نان و هر ده روز ربع سنگ روغن یا کره و نیم سنگ عسل و یک چهارم سنگ پنیر کهنه می دادند و این اجناس به هریک از افراد خانواده به تعداد نفرات داده می شد.
در پرسپولیس یک هشتم حقوق کارگران یا استاد کاران پرداخت نمی شد و برای آنان پس انداز می شد و یا اگر فوت میکردند این پسانداز به وارث آنها داده می شد.
حجاریهای ظریف کاخ پرسپولیس کار کاردوس و شاگردان اوست. گاوهای بالدار و سرستونهای تخت جمشید اکلون استادکار بابل است. حجاریهای ساده که در آنها دقت و ظرافت حجاری یونانی دیده نمی شود کار ابلیدس استاد کار لیدی است. 
اس دراس دانشمند یهودی که در دوره داریوش می زیست می گوید: داریوش در سال پانزدهم پادشاهی خود در پرسپولیس تاجگذاری کرد و محل جلوس او تالاری بود که 36 ستون سنگی داشت و امروز میدانیم که آن تالار آپادانا است. 
دومین تالار کاخ پرسپولیس تات جارا نام داشت و خشایارشا ساخت آن را شروع کرد و اردشیر درازدست آن را به اتمام رسانید و این تالار 100ستون داشت شاهان ایران گارد جاوید را در آن سان می دیدند. پادشاهان دنیا سه بار در کاخ پرسپولیس جمع شدند نخستین بار برای گشایش پرسپولیس ، و دومین و سومین بار برای بحث در مورد مسائل سیاسی جهان. 
طبق اسناد بدست آمده در کاخ پرسپولیس به طور متوسط 1000استادکار و24000کارگر کار میکردند. هر استادکار سالانه 72000داریک و هر کارگر سالانه 18000داریک مزد می گرفتند.
سرزمین جاوید جلد دوم / گردآوری و نگارش هایده رحیم دوست



:: برچسب‌ها: پرسپولیس که مظهر نبوغ هنرمندان عصر خویش بود چگونه ساخته شد؟ ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 599
نویسنده : کوروش

سپتامبر سال 1729 (28 شهريور) سالروز نبرد نادرقلي افشار (در آن زمان، يك ژنرال و سپهسالار ايران) با اشرف قندهاري (افغان) در ميهماندوست دامغان است. دليل پيروزي نادر در اين نبرد، انضباط شديد نظاميان او بود كه نادر اكيدا دستور داده بود كه در زمان جنگ، كوركورانه از افسران فرمانده اطاعت كنند....................................
لايحه تاسيس سازمان اطلاعات و امنيت كشور (ساواك) كه در شوراي وزيران تصويب شده بود 19 سپتامبر 1956 (28شهريور سال 1335) جهت تصويب به مجلس داده شد که پس از بررسی به تصویب رسید.............................
دکتر نوشیروان کیهانی زاده



:: برچسب‌ها: تامبر سال 1729 (28 شهريور) سالروز نبرد نادرقلي افشار ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 586
نویسنده : کوروش

ایران، شوش. هزاره دوم پیش از میلاد. این اثر برنزی نشان دهنده یک مراسم پرستش ایلامی ها هنگام طلوع خورشید است.

 

 



:: برچسب‌ها: ایران، شوش , هزاره دوم پیش از میلاد , این اثر برنزی نشان دهنده یک مراسم پرستش ایلامی ها هنگام طلوع خورشید است , ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 666
نویسنده : کوروش

 

654 - خورشید خوب و خورشید بد :
در تاریخ ناشناخته آریایی ها خورشید دو چهره دارد : چهره ای تابان و روشن
و چهره ای تاریک و اهریمنی :چهره تابانش همان ( شیت shit ) است یا 
در دوره های بعد ( شید shid ) و جهره ی تاریکش (خورشید گرفتگی ) همان
( اهریمن ) است .همان شیطان ( شیت +ان ) است .همان (شیت shit )
کرمانشاهی است یعنی ( دیوانه ) است که کارهای ناشایست انجام می
دهد .اهریمن همان خورشید تاریکی هاست که در دین زرتشت در جهان 
تاریکی می زید .جنگ روشنایی و تاریکی بعدها نماد تاریخی غلبه ی نور بر
ظلمت و راستی و نادرستی قرار گرفت .



:: برچسب‌ها: 654 - خورشید خوب و خورشید بد ,
تاریخ : شنبه 28 شهريور 1394
بازدید : 575
نویسنده : کوروش

 

 

 

 

شهرزیر زمینی «سامن »ملایر قدمتی به درازای تاربخ
******************************
ﺍﺯ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺷﻬﺮ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﯾﺎ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺳﺎﻣﻦ می باشد ﮐﻪ
ﮔﻤﺎﻥ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﺷﻬﺮﯼ ﻣﺨﻔﯽ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﺑﻮﺩﻩ ﻭبﻌﺪﻫﺎ ﻧﯿﺰ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮔﻮﺭﺳﺘﺎﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﺣﺪﻭﺩ ۲۵ ﺍﺗﺎﻕ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻦ ﮐﺎﻭﺵ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺍﺗﺎﻕﻫﺎ
ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺍﺳﮑﻠﺖ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ
ﺩﺳﺖﻧﺨﻮﺭﺩﻩ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪﻩﺍﻧﺪ.
ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﺍﺳﮑﻠﺖﻫﺎ ﻫﺪﺍﯾﺎﯼ ﻗﺒﻮﺭ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﺳﮑﻠﺖﻫﺎ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﭼﻤﺒﺎﺗﻤﻪﺍﯼ ﺗﺪﻓﯿﻦ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ. ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﻣﯽﺭﻭﺩ ﺗﺪﻓﯿﻦﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻭﺭﻩ تﺎﺭﯾﺨﯽ ﺑﻪ ﺧﺼﻮﺹ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺍﺳﺖ .
ﺩﺭ ﺷﻌﺎﻉ ۳۰۰ ﻣﺘﺮﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﭼﻬﺎﺭ ﻧﻘﻄﻪ ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮔﺎﻩ ﻫﺎ ﺭﺍﻩ ﭘﻠﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﻨﮕﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺗﺎﻕ ﻫﺎﯼ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﻧﯿﺰ ﺳﮑﻮﻫﺎﯼ ﯾﮑﭙﺎﺭﭼﻪ ﺗﺮﺍﺷﯿﺪﻩ ﺍﺯ ﺳﻨﮓ ﺩﺍﺭﺩ.
ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﺍﺷﯿﺎ، ﺳﻔﺎﻝ، ﻣﻬﺮﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩ ﻭ ﭼﻨﺪ ﺳﮑﻪ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﺩﺭ ﺩﺍﻻﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺍﺗﺎﻕ ﻫﺎﯼ ﺷﻬﺮ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺳﺎﻣﻦ ﯾﺎﻓﺖ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺳﺮﯼ ﺍﺯ ﺳﻔﺎﻝ ﻫﺎ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﺳﻔﺎﻝ ﺩﻭﺭﻩ ﻫﺎﯼ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﻭ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
ﮔﻤﺎﻥ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﺍﯾﻦ ﻓﻀﺎﻫﺎ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺩﻭﺭﻩ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻭ ﯾﺎ ﺍﻧﺠﺎﻡ
ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺁﯾﯿﻨﯽ ﻭ ﻣﺬﻫﺒﯽ ﺳﺎﮐﻨﺎﻥ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﺪﻩ، ﺳﭙﺲ ﺑﻪ
ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺗﺪﻓﯿﻦ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﺘﺎﺧﺮ
ﻭ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﭘﻨﺎﻫﮕﺎﻩ ﯾﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﻫﺎﯼ ﺧﺎﺹ
ﻣﻮﺭﺩ ﺑﻬﺮﻩ ﺑﺮﺩﺍﺭﯼ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ.
ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ ﺩﺭ ﻋﻤﻖ ۳ ﺗﺎ ۶ ﻣﺘﺮﯼ ﺯﻣﯿﻦ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﻭ
ﮐﺎﻧﺎﻝﻫﺎﯼ ﺣﻔﺮ ﺷﺪﻩ ﺩﺭﻭﻥ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻣﺮﻭﺭ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩﻫﺎﯼ ﺗﺎﺭﯾﺨﯽ ﮐﻨﺪﻩ
ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﺍﻃﺮﺍﻑ ﺁﻥﻫﺎ ﻧﯿﺰ ﺍﺗﺎﻕﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﻧﺪ.
ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﺯﯾﺮﺯﻣﯿﻨﯽ، ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﻣﺨﺎﺑﺮﺍﺕ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻫﻤﺪﺍﻥ ﻗﺼﺪ ﮐﺸﯿﺪﻥ ﻓﯿﺒﺮﻫﺎﯼ ﻧﻮﺭﯼ ﺍﺯ ﺯﯾﺮ ﺯﻣﯿﻦ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺖ ﮐﺸﻒ ﺷﺪ.
کاوشهای انجام شده در این شهر منجر به کشف ﻓﻀﺎﻫﺎﯼ ﺩﺳﺖﮐﻨﺪ ﺑﺎ ﺣﺪﻭﺩ ۲۵ ﺍﺗﺎﻕ، ﺳﺎﻟﻦ ﻭ رﺍﻫﺮﻭﻫﺎﯼ ﺍﺭﺗﺒﺎﻃﯽ ﺷﺪ 



:: برچسب‌ها: شهرزیر زمینی «سامن »ملایر قدمتی به درازای تاربخ ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دین حضرت زرتشت به باز خواهد گشت و آدرس hazrtezarathustra.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وبلاگ:
 

بازدید امروز : 66
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 83
بازدید ماه : 1582
بازدید کل : 341636
تعداد مطالب : 265
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com